Turisme og erhvervsliv

Martin Raghner tror på et stærkt, lokalt handelsliv i Norddjurs Kommune

Et stærkere lokalt erhvervsliv!

Den offentlige sektor eksisterer kun, fordi den private sektor finansierer den. Det lader man til at glemme. Lad de lokale erhvervsdrivende få bedre vilkår til at drive virksomhed.

Jeg synes, at:

  • Vi skal hjælpe de lokale handelsstandsforeninger økonomisk, og derved give dem de bedste vilkår for at tiltrække kunder.
  • Vi skal opstille de bedste rammevilkår for virksomhederne, så vi kan tiltrække virksomheder samt udvikle og fastholde private arbejdspladser.
  • Repræsentanter for erhvervslivet i Norddjurs Kommune skal indbydes til at deltage i et ”Erhvervsudvalg” i kommunalt regi – sammen er vi stærkest!

Turister, ja tak!

Turister bruger penge når de besøger Norddjurs Kommune. Det er godt for kommunen, erhvervslivet og arbejdspladserne.
Vi har mange turistattraktioner i Norddjurs Kommune og i vores nabokommuner – og vi kan vel alle være enige om, at Norddjurs Kommune er et dejligt sted! Vi har både strand, skov og natur tæt på – og det kan turisterne godt lide. Handel Grenaa yder en kæmpe indsats for – året rundt – at gøre Grenaa til en god og attraktiv handelsby og vi kender det jo alle: Når vi selv er på ferie, vil vi gerne slentre en tur i gågaden. Kommunen skal derfor give Handel Grenaa de bedste muligheder og forudsætninger for at Grenaa centrum bliver ved med at være et attraktivt og livligt sted for både turister og lokale.
Vi skal indgå i et meget tættere samarbejde med Visit Djursland, således vi kan markedsføre skønne Norddjurs overfor turister – også internationalt – det skaber arbejdspladser og god økonomi.

Et attraktivt strandmiljø!

Grenaa har én af Danmarks bedste strande – det er bare ikke til at se. Derfor skal der bruges midler på at forskønne, renovere, tilbygge og opdatere strandforholdene i Grenaa for alle – både unge som ældre og handicappede. Gerne med boder, som kan lejes af erhvervsdrivende fra det lokale erhvervsliv (caféer, isboder m.m.), således vi kan få et livligt strandmiljø. Dét er en af mine helt store mærkesager!

Stranden i Grenaa er ofte fyldt med tang – også vores ”nye” handicap-badebro. Dét kan vi simpelthen ikke være bekendt!

Også Bønnerup og Fjellerup på Nord-/Østkysten har mange ting at byde på med strand og havneområder, som i dén grad bør udvikles og gøres til attraktive besøgssteder.

Helt konkret vil jeg arbejde for, at:

  • der i sommerhalvåret på daglig basis fjernes tang fra stranden i Grenaa
  • der bygges en ny og bedre bade-/ gangbro, som kan benyttes af alle – også handicappede
  • der etableres en ny og stor p-plads på heden overfor stranden, således alle kan få en gratis p-plads, når de besøger stranden i Grenaa
  • lystbådehavnen og stranden forbindes med en gang- og cykelsti – det vil være til gavn for alle – både lokale og turister

Havnen skal privatiseres!

Når jeg kommer rundt i landet som turist besøger jeg altid havneområdet i de pågældende byer. Jeg elsker vand og et livligt havnemiljø, hvor der er plads til at gå en tur, besøge et spisested eller drikke en kop kaffe/købe en is. Jeg har gennem tiderne besøgt mange byer, men i år har jeg bl.a. været i Fredericia, Ringkøbing og Ebeltoft og jeg er misundelig på deres havnemiljø. Vi har på Grenaa Havn alle forudsætninger for at kunne gøre havnen til et attraktivt sted at besøge. Jeg mener dog, at det skal faciliteres af private virksomheder og ikke af det offentlige.
Jeg har stor respekt for, at man lokalt i Grenaa forsøger sig med ”Liv på Sydhavnen” – der er et kæmpestort uudnyttet potentiale på havnen i Grenaa!
Lad os nu få et havnemiljø som vi kan være stolte af og som vi har lyst til at besøge. Et havnemiljø, som kan være med til at forbinde havn og centrum. Et havnemiljø, der styres af private aktører med forretningssans.

Rul til toppen